Ara

BULANIK MESLEK YÜKSEKOKULU

Yaşamın Kalitelendirilmesi Semineri

18.10.2023 11:16

“Yaşamın Kalitelendirilmesi” seminerimizde Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık MYO hocalarından Öğr. Gör. Mehmet Latif CANDEMİR hocamızı ağırladık. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Burcu CANDEMİR’in yapmış olduğu seminerimiz kıymetli müdürümüz, çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen seminerimizde “Yaşamın Kalitelendirmek Nedir?” sorusunu temellendirerek farklı perspektiflerden konuyu detaylandırmaya çalıştık. Ayrıca;

  1. Yaşamın kalitelendirilmesi kavramının tanımına bakıldığına hedeflediğimiz ulaşmak istediğimiz nokta hem ruhsal hem bedensel iyi olma hali olarak görünüyor ancak günlük yaşantımızda hep aynı duyguları yaşayamıyoruz. Bu nedenle yaşamın kalitelendirilmesinde duyguların işlevini nasıl tanımlarsınız?
  2. Günümüzde yaşamda bir kere kaliteli yaşadığımızı gördüğümüzü hissettiğimizde bireyi konfor alanında kalmaya ittiğini görülüyor ve genelikle bu konforun bozulabileceğine dair kaybetme korkusu yaşıyoruz. Bu üçgeni içerisinde gel-gitler yaşayan birey dengeye gelme sürecinde neler önerirsiniz. Yaşamı kalitelendirme/ konfor alanı/kaybetme korkusu üçgenini nasıl yorumlarsınız
  3. Dijital dünya o kadar hızlı akıyor ki insanın durup düşünmesinin önüne geçiyor belki de. Hayat bu kadar hızlı akarken, rekabet bu kadar yoğunken yaşamımızın kalitesini nasıl koruyabiliriz?
  4. Düşünceler, insan bedenini ve davranışlarını doğrudan etkiliyor. Bu noktada yaşamın kalitelendirilmesi noktasından “psikolojik sağlamlık” kavramının önemi nedir?
  5. Günümüzde teknolojinin bu kadar ulaşılabilir olması olumlu olduğu kadar olumsuz birtakım etkilere de sahiptir. Özellikle gençler arasında beden algısının zamanla değişmesi, maddi imkanlara erişimin zorlaşması, rekabet duygusunun sürekli beslenmesi vb. gençlerin gelecek kaygısı yaşamasına neden olmaktadır. Bulundukları dönemin hassasiyeti noktasında duygusal yoğunluk yaşayan gençlere yaşamlarını kalitelendirme ile ilgili neler tavsiye edersiniz?

Sorularına da yer verdik. Sayın hocamız Öğr. Gör. Mehmet Latif CANDEMİR’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.