Arıcılık Faaliyetinin Uygulama Eğitimi

21.06.2022 07:30

Arıcılık Faaliyetinin Uygulama Eğitimi

Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmed Galip HALİDİ’in koordinasyonunda Veterinerlik Bölümü hocaları Öğr. Gör. Abdulbaki DEMİR,  Öğr. Gör. Mahmut YARDIMCI ve Öğr. Gör. Yıldırım ÇELİK’in riyasetinde Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri Bulanık ilçesine bağlı Elmakaya Beldesinde arı ve arıcılık üzerinde faaliyette bulunan özel bir işletmeye ziyarette bulundular.

Ziyaret kapsamında bölgemizde son zamanlarda önemli bir yatırım kaynağı olmaya başlayan arıcılık alanı hakkında işletme alanında öğrencilerin uygulamalı olarak arı, arı sütü, arı yetiştiriciliği, bal, bal mumu üretimi gibi birçok konu hakkında bilgi edinmeleri açısında faydalı bir ziyaret gerçekleştirildi.