DGS Yol Haritası ve Etkili Ders Çalışma Semineri

14.04.2022 06:30

DGS Yol Haritası ve Etkili Ders Çalışma Semineri

Malazgirt Yüksekokulu çocuk gelişimi programı öğretim görevlilerinden Öğr. Gör. Semih UÇAR, 13.04.2022 tarihinde “DGS Yol Haritası ve Etkili Ders Çalışma Semineri” verdi. Yoğun katılımın olduğu seminerde; DGS’nin nasıl bir sınav olduğu, hangi tarz sorulara ağırlık verildiği, DGS’ye kimlerin katılabileceği, DGS’nin hangi tarih aralıklarında yapıldığı, kaç yıl süreyle geçerli olduğu, DGS’de ön lisans öğretim başarı puanının önemi ve tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Etkili verimli ders çalışma sürecinde hedef, amaç, iç motivasyon gibi faktörlerin önemli olduğunu belirtti. Seminer sonunda Ögr. Gör. UÇAR’a katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederek başarı temennisinde bulundu.