Rektörümüz, Mollakent Köyündeki Tarihi Mezarlıkta İncelemelerde Bulundu

09.08.2024 07:06

Rektörümüz, Mollakent Köyündeki Tarihi Mezarlıkta İncelemelerde Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Bulanık ilçemize bağlı Mollakent Köyü'nde yer alan tarihi mezarlık alanında incelemelerde bulundu.

Ziyarete, Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Malazgirt Projesi Akademik Danışmanı Prof. Dr. Adnan Çevik, Exeter Üniversitesi İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Timothy Insoll, Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İrşad Sami Yuca, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sağlamtimur ve Malazgirt Projesi ekibi katıldı.

Rektörümüz, tarihi mezarlık alanındaki incelemeleri sırasında bölgenin kültürel ve tarihi önemine değinerek, bu tür alanların korunmasının ve bilimsel çalışmalarla desteklenmesinin önemini vurguladı. Program kapsamında, mezarlık alanındaki taş işçiliği, mezar taşları ve tarihi dokunun korunması yönünde yapılabilecek çalışmalar ele alındı.