2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Düzenlendi

12.06.2024 08:22

2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Öğrenciler, mezun olmanın gururunu ve üniversitelerinden ayrılacak olmanın hüznünü bir arada yaşadı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Mezuniyet törenimize rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İrşad Sami YUCA, Bulanık kurum amirleri, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve öğrencilerimizin ailelerinin katılımı ile kutlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican konuşmalarında artık toplumun eğitimli birer fertleri olarak ülkemizin yarınları için daha özverili bir şekilde çalışmalarını ve her daim kendi akademik gelişimlerine odakanmaları gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. İrşad Sami YUCA konuşmasında “Bugün burada mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerimiz, sizin özverili çabalarınızın, fedakârlıklarınızın ve rehberliğinizin bir sonucudur. Onlara verdiğiniz eğitim ve kazandırdığınız değerler, onların hayatlarında kalıcı izler bırakacaktır.” Dedi.

Mezun öğrenciler adına söz alan Betül ESER konuşmasında “her başarı sabır ve disiplinle çalışmayı gerektirdiği kadar aile hocalar ve arkadaşlardan oluşan harika bir ekip çalışmasını ve bu ekip arasındaki dayanışmayı da gerektirir.” Dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere plaket, hediye ve başarı belgelerinin verilmesi sonrasında öğrencilerin kep atmalarıyla tören sona erdi.