Kalite Kurul Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

10.06.2024 07:37

Kalite Kurul Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

07 Haziran 2024 tarihinde saat 20.30-21.30 arasında online olarak gerçekleştirilen Bulanık MYO Kalite Kurul Toplantısında, “Bologna süreçleri”, “kalite çalışmaları (BKYS)”, “müfredat güncellemeleri” ve “bölüm web sayfaları” hakkında önemli kararlar alındı. Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami YUCA başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda aşağıdaki kararlar alındı:

Bologna Süreçleri: Toplantıda, program amaçları, misyon, vizyon, program çıktıları ve öğrenme çıktılarının güncellenmesi kararlaştırıldı. Tüm bölümlerde Bologna bilgelerinin %100 oranında doldurulduğu ancak program içeriklerinin güncellenmesi gerektiği tespit edildi. Bölüm başkanlarının program çıktılarının ilk üç maddesinin üniversite misyon ve vizyonu çerçevesinde, diğer iki maddenin ise Bulanık Meslek Yüksekokulu misyon ve vizyonu doğrultusunda güncellenmesine karar verildi. Tüm bölüm hocalarının öğrenme çıktılarını yapılabilir, ulaşılabilir ve ölçülebilir şekilde revize etmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, program çıktıları ve öğrenme çıktıları matris tablosunun eşleştirilmesi gerektiği, derslerin AKTS’lerinin 30 krediye uygun şekilde tekrar güncellenmesi ve tüm içeriklerin Türkçe ve İngilizce olarak güncellenmesi kararlaştırıldı. Bologna işlemlerinin 28 Haziran 2024 tarihine kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Kalite Çalışmaları: BKYS sistemine aylık olarak kanıtlara dayalı giriş yapılmasına karar verildi. Bu girişlerin her ayın 1-10'u arasında yapılması gerektiği belirtildi.

Müfredat Güncellemeleri: Bölüm başkanlarının gözetiminde müfredat güncellemelerinin yapılması ve bu güncellemeler sırasında iç ve dış paydaş görüşlerinin alınması kararlaştırıldı. Program güncellemelerinin 28 Haziran 2024 tarihine kadar EBYS üzerinden müdürlüğe gönderilmesi istendi.

Web Sayfaları: Bölüm bazında web sayfalarının güncellenmesi, bilgi işlem daire başkanlığından bölüm başkanlarına şifre talep edilmesi kararlaştırıldı. Yapılan tüm etkinliklerin (seminer, atölye çalışması, sempozyum, özel günler) PUKO döngüsü çerçevesinde gerçekleştirilmesine karar verildi.