"Bulanık Sempozyumu" Gerçekleştirildi

17.05.2024 02:14

Bulanık Sempozyumu Gerçekleştirildi

Bulanık Sempozyumu, 16 Mayıs 2024 tarihinde Muş Alparslan Üniversitesi ve Bulanık Kaymakamlığı iş birliği ile Bulanık Meslek Yüksekokulu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış oturumunda Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican (onursal başkan), Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve Prof. Dr. İrşad Sami Yuca (kongre başkanı) birer konuşma gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper'in de katıldığı Bulanık Sempozyumunda, 19 oturum ve 80 sözlü bildiri sunumu gerçekleştirildi. 15 farklı üniversiteden ve 11 kurumdan toplam 105 akademisyen ve araştırmacının bir araya geldiği sempozyumda, tarih, eğitim, coğrafya, kültür ve medya, tarım ve hayvancılık, afet, din ve maneviyat, edebiyat-sanat, siyaset, sosyal hizmet ve sosyal politikalar konularında bilimsel çalışmalar sunuldu.