Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Ericek İlkokulunu Boyuyoruz”

15.05.2024 04:42

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Ericek İlkokulunu Boyuyoruz”

14 Mayıs 2024 tarihinde Gönüllük Çalışmaları kapsamında “Sosyal Sorumluluk Projesi: Ericek İlkokulunu Boyuyoruz” adlı etkinliğimiz Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri katıldı.

Etkinlik içeriği Bulanık Meslek Yüksekokulu ve Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa düzenlendi.

Öğr. Gör. Dr. Abdulbaki DEMİR Gönüllülük Çalışmaları dersinin toplum açısından önemine değinerek “Gönüllülük, faaliyet alanı bakımından toplumda büyük bir kitle üzerinde etki göstermektedir. Gönüllülük faaliyetleri hem bireylerin kendisine hem de topluma sağladıkları kazanımlar açısında iki taraflı etkiye sahiptir. Gençler açısında ele aldığımızda önemli bir öğrenme metodudur. Bireyler gönüllü faaliyetler sayesinde kişisel özelliklerini-becerilerini geliştirmenin yanı sıra gönüllülerle yapılan takım çalışması, kendi içlerinde var olan yeni yetenekleri keşfetme, empati kurma ve etkin iletişim gibi özellikleri de kazanmaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde öğrencilerimizle birlikte yaptığımız etkinlik toplumsal yarar sağlama amacı ile öğrencilerimiz ve Ericek İlkokulu öğrencileri açısında iki tarflı etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.