Samsun İtfaiyesi Tarafından Öğrencilerimize Temel İtfaiye Eğitimi Verdi

03.05.2024 13:59

Samsun İtfaiyesi Tarafından Öğrencilerimize Temel İtfaiye Eğitimi Verdi

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi programı  2’nci sınıf öğrencilerine ‘Temel İtfaiye Eri Eğitimi’ verildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Eğitim Merkezi tarafından verilen ‘Temel İtfaiye Eri Eğitimi’ 5 gün sürdü. Öğrencilere sahada yangınla mücadele, itfaiye araç ekipman kullanımı, yangın güvenlik önlemleri gibi birçok konuda hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan öğrenciler, sertifika aldı.

‘UYGULAMALI EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK’
Verilen eğitimin öğrenciler için çok önemli olduğunu söyleyen Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mesut KOÇ, “Öğrencilerimizin malzeme ekipman bilgisinin, uygulama çalışmalarının, yangına müdahale ve kurtarma tekniklerinin başlangıç safhalarını ve oluşabilecek sorunları burada görmeleri mesleğe atandıktan sonra kendilerini daha profesyonel hissetmeleri açısından çok önemli. Bu eğitimin öğrencilerimize desteği çok büyük oldu. Uygulamalı eğitimlerimizin önümüzdeki hafta Muş AFAD İl Müdürlüğü Bünyesinde 5 gün boyunca devam edecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezi Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu ‘na ve Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrşad Sami YUCA hocamıza böyle bir imkân sağladıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.