TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Başarılarımız

25.03.2024 12:46

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında Bulanık Meslek Yüksekokulunda üç proje destek almaya hak kazandı.

Çocuk Gelişimi Programı öğretim üyelerinden Doç. Dr. İsmail DÖNMEZ danışmanlığında, “Çocuk Gelişimi Programı” öğrencisi Sevgi ÇELİK’in yürüteceği “Üniversite Öğrencilerinin Yapay Zekâ Hakkındaki Kaygı ve Tutumlarının İncelenmesi” isimli projede, üç farklı üniversiteden öğrencilerin katılımıyla, üniversite öğrencilerinin yapay zekâ hakkındaki tutum ve kaygıları incelenecektir.

“Acil Durum ve Afet Yönetimi” Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mesut KOÇ danışmanlığında yapılan “Okul Öncesi Öğrencilerin Depreme Yönelik Bilişsel Yapılarının İncelenmesi” isimli projede Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinden Berçem KILIÇ ve Evim YOLCU, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinden Zeynep SERTTAŞ, Meryem SEÇİLMİŞ disiplinlerarası bir çalışma yürütüleceklerdir. Proje kapsamında Kahramanmaraş depremi yaşamış altı ilden okul öncesi öğrencilerinin psikolojik sağlamlıkları incelenecektir.

“Hukuk Büro Yönetimi Ve Sekreterliği” Programından Öğr. Gör. Dr. Kenan ÖZMEN’in danışmanlığı yaptığı “Lise Öğrencilerinde Madde Bağımlılığı Farkındalığının İncelenmesi: Muş Örneği” isimli projeden aynı bölümden Neslihan VERGİLİ, Elif ECER, Zilan BAYRAM, toplumun başat sorunlarından biri olan uyuşturucu madde, sigara kullanımı ve bağımlılığı ile alakalı dirençli, etkili ve önleyici gündem oluşturmak ve toplumu bağımlılıkla alakalı bilinç aşılamak gibi yaygın etkilerini araştıracaklardır. Projenin lise eğitimine devam eden gençlerin bilinçlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadele açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu düşünülmektedir.