Emperyalizme Karşı Anadolu Destanı “Çanakkale” Semineri Düzenlendi.

20.03.2024 07:50

Emperyalizme Karşı Anadolu Destanı “Çanakkale” Semineri Düzenlendi.

19.03.2024 tarihinde öğrencilerin katılımıyla Emperyalizme Karşı Anadolu Destanı Çanakkale Semineri Düzenlendi. Öğr. Gör. Dr. M. Elçin NECEF tarafından verilen seminerde, Çanakkale deniz ve kara savaşlarının emperyalizme nasıl bir direniş gösterdiği, bu direnişin Anadolu'nun kurtuluş mücadelesine nasıl ilham kaynağı olduğu gibi konular ele alındı. Öğr. Gör. Dr. M. Elçin Necef, Çanakkale Savaşları'nın sadece askeri bir zafer olmadığını, aynı zamanda milletin birliğini ve bağımsızlık arzusunu pekiştiren, emperyalist güçlere karşı durabilmenin simgesi olduğunu vurguladı. Seminerde, Çanakkale Savaşları'nın tarihçesi, kilit noktaları ve kahramanlık hikâyeleri detaylı bir şekilde incelendi. Katılımcı öğrenciler, bu tür tarihi olayların günümüzdeki önemini ve derslerini tartışma fırsatı buldular.