03.03.2024 23:59

Meslek Yüksekokulumuz ile Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Önemli Bir İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu ve Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim alanında işbirliği ve mesleki gelişim konularında önemli bir adım attı. İki kurum arasında imzalanan eğitim işbirliği ve mesleki gelişim protokolü ile öğretmenlerin profesyonel gelişimine destek verilmesi, eğitimde kalitenin artırılması ve öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun olarak gelişmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Protokol, Bulanık'ta düzenlenen bir törende İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin ARAL ve Bulanık MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsmail DÖNMEZ imzasıyla resmiyet kazandı. İşbirliğinin amacı, her iki kurumun kaynaklarını birleştirerek eğitimde kaliteyi artırmak, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek, projeler aracılığıyla öğrencilerin gelişimini teşvik etmek ve ulusal ile uluslararası projelerde birlikte yer almak olarak belirlendi.

Protokol kapsamında, yıl boyunca eğitim programları, seminerler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu programlarla öğretmenlerin pedagojik ve mesleki becerilerinin artırılması, sınıf içi etkileşimin geliştirilmesi ve öğrencilerin akademik başarılarının artırılması hedefleniyor.