Meslek Yüksekokulumuzda Afet Eğitimini Gerçekleştirdik

14.11.2021 16:58

Meslek Yüksekokulumuzda Afet Eğitimini Gerçekleştirdik

Toplum genelinde afet farkındalığının geliştirmesi için 2021 yılı T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmesi münasebetiyle okulumuzda düzenlenen eğitime Muş AFAD Müdürü ve bölge eğitim müdürü okulumuzda bulunan acil durum ve afet yönetimi programı öğrencilerimize, acil durum ve afetlerde kullanılan önemli malzemeler tanıtıldı.
Yüksekokul müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Galip HALİDİ, Ülkemizin coğrafik olarak afet bölgesi olmasından dolayı afetlere karşı daima teyakkuzda olmamız gerektiğini ve afetleri gerekli tedbir ve önlemleri almak şartıyla hayatın bir parçası olarak kabulenmemiz olarak dile getirdi.
Afetlere farkındalık oluşturmak için tüm öğrencilerimize konferans salonumuzda ‘’afet farkındalık eğitimi’’  verildi. Bu eğitimle öğrencilerimize afet bilincini geliştirmek, alınacak önlemlerle afet riskinin azaltılabileceği bilgisini ve bireyleri afete hazırlayabilmek için gerekli olan adımlar anlatıldı. Ayrıca afetlerde karşılaşılabilecek tehlike ve riskler konusunda uyarılarda bulunuldu.
Eğitim sonunda herkese afat gönüllüsü olması çağrısında bulunuldu.
Afat gönüllüsü olma linki:  https://www.turkiye.gov.tr/afad-gonulluluk-basvurusu-ve-takibi