Erken Çocukluk Döneminde Çevre Eğitimi

21.09.2023 23:50

Erken Çocukluk Döneminde Çevre Eğitimi

Erken çocuklukta döneminde çevre eğitimi konulu Workshop etkinliğinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özlem OKYAY ve Balıkesir Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu GÜNGÖR CABBAR hocalarımızı ağırladık. Moderatörlüğünü Bulanık Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü hocalarından Öğr. Gör. Burcu CANDEMİR’in yaptığı etkinliğimizde;

1. Erken çocukluk dönemi çocuğun hayatında nasıl bir anlam taşır?

2. Erken çocukluk döneminde çevre ne anlama gelir? İlk olarak çevre eğitimine nereden başlanmalıdır?

3. Çevre eğitimi doğadan ibaret midir? Hangi bileşenlerden oluşur?

4. Erken çocukluk döneminde çevre eğitimine kaç yaşında başlanmalıdır?

5. Erken çocukluk döneminde çevre eğitiminde ailenin rolü nedir? Ailenin bilinçlenmesi için ne tür etkinlikler yapılmalıdır?

6. Günümüzde teknoloji ve dijital platformlar çevre ve doğa kavramını nasıl iletişim halinde tutabiliriz?

sorularına yanıt aradık. Kıymetli hocalarım ile soru-cevap şeklinde yürüttüğümüz oturumumuzda hem keyifli bir sohbet gerçekleştirdik hem de bilgi sahibi olduk. Oturum sonunda bizlere kıymetli vakitlerini ayırdıkları için teşekkürlerimizi ifade ederken kendileri adına TEMA Vakfı’na bağışladığımız fidanlarımızı takdim ederek oturumumuzu sonlandırdık.