Üniversitemizin Yeni Kısaltması " MAUN" Olarak Değişti

03.11.2021 06:44

Üniversitemizin Yeni Kısaltması " MAUN" Olarak Değişti

Yenilenen kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında üniversitemizin “MŞÜ” olan kısaltılmış kullanımı senato kararı ile “MAUN” olarak değiştirildi.

Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda kendi kültürünü temsil edecek şekilde tanıtılması için başlatılan kurumsal kimlik çalışmalarının ilk adımı logonun yenilenmesi oldu. Logonun yenilenmesinin ardından “MŞÜ” olan kısaltma üniversitemizin adını tam olarak karşılamadığı ve kurum kültürünü yansıtmadığı ayrıca dijital ortamda kullanım sorunları yarattığı için “MAUN” olarak değiştirildi. Kısaltmada Alparslan adına yer vermek için “A” harfi kullanılırken karşılığı olmayan “Ş” harfi kaldırıldı. Üniversitenin kısaltması olarak da dijital ortamda kullanım sorunu yaratan “Ü” harfi yerine “UN” harfleri kullanılarak kısaltma “MAUN” şeklinde yeniden düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat “MAUN” kısaltmasının üniversitenin adını tam olarak temsil ettiği ve kurum kültürünü daha doğru yansıttığı için böyle bir karar alındığını ve üniversitenin tanıtımında önemli bir unsur olan kurumsal kimlik kılavuzunun da kısa süre içinde tamamlanarak web sitesinden paylaşılacağını dile getirdi.